NŐK

Látogatók száma

2011. február 26., szombat

KÉSZÜLJ FEL ÉS VÉDD MAGAD! --- ÖNVÉDELEM NEMCSAK NŐKNEK!



Legyünk felkészülve olyan veszélyekre, amelyekkel találkozhatunk!


http://www.blikk.hu/blikktv_aktualis/igy-vedd-magad-ha-megtamadnak-2046079?nocache


1. Könyökünk a testünk legkeményebb része. Ha elég kicsi a távolság közted és a támadó között, HASZNÁLD A KÖNYÖKÖD!


2. Ha a tolvaj a pénztárcádat vagy a táskádat kéri, NE A KEZÉBE ADD, hanem DOBD EL MESSZIRE MAGADTÓL! Megvan az esély arra, hogy a táska után megy, ahelyett, hogy rád támadna. HASZNÁLD KI AZ ALKALMAT, ÉS FUSS EL A HELYSZÍNRŐL!


3. Ha be vagy zárva egy autó csomagtartójába, TÖRD BE A HÁTSÓ LÁMPA BÚRÁJÁT, MAJD DUGD BE A KEZED A NYÍLÁSBA ÉS INTEGESS, AHOGY CSAK BÍRSZ!  A vezetőn kívül mindenkinek fel fog tűnni! Ez egy olyan tanács, ami több életet mentett már meg.


 4. Ha autóba szállsz, AZONNAL ZÁRD AZ AJTÓKAT ÉS INDULJ!
A nők előszeretettel üldögélnek az autójukban és munka vagy bevásárlás után számolgatnak, jegyzetelnek, stb. NE ÜLDÖGÉLJ A PARKOLÓ KOCSIBAN! Egy prédaleső kifigyelhet és beülhet az anyósülésre, majd pisztolyt szegezve a homlokodnak, kényszeríthet, hogy hajts el valahova. Ha egy rabló egyszer már beült a kocsidba és pisztolyt szegez a homlokodnak, NE KÖVESD AZ UTASÍTÁSAIT! Inkább tégy kárt az autódban, HAJTS NEKI VALAMINEK! Ne félj, a légzsák majd megvéd! A hátsó ülésen ülő fog majd pórul járni. Ha az autó megállt, SZÁLLJ KI ÉS FUSS! 


5. Néhány tanács parkoláshoz és garázsba álláshoz:


A.) LÉGY KÖRÜLTEKINTŐ! NÉZZ KÖRBE! NÉZD MEG A KOCSI BELSEJÉT: a hátsó ülést, az anyósülés előtti teret!
B.) Ha egy kisteherautó mellett parkolsz, SZÁLLJ BE A MÁSIK OLDALRÓL! A legtöbb sorozatgyilkos akkor támadja meg áldozatát és húzza be a kisteherautójába, amikor az nyitja az ajtót.
C.) FIGYELD MEG A MELLETTED PARKOLÓ AUTÓKAT! Ha egy férfit látsz egyedül ülni  - különösen, ha az autód melletti kocsiban ül -,  lehet, hogy jobban teszed, ha visszamész az irodádba, vagy a bevásárlóközpontba, és segítséget kérsz a biztonsági őröktől. Mindig jobb elővigyázatosnak lenni (akár paranoiásnak is), mint halottnak...


6. MINDIG LIFTEZZ, ÉS NE GYALOGOLJ! A lépcsőházak tökéletes helyszínek a bűncselekmények elkövetésére, főleg éjjel.


7. Ha egy prédaleső (rabló) fegyverrel rendelkezik, FUSS! Lehetőleg cikk-cakkban! 100-ból 4 annak az esélye, hogy egy golyó eltaláljon. Még ha el is talál, a golyók CSAK RITKÁN érnek létfontosságú szervet.


8. Nőként mindig próbálunk kedvesek lenni, de HAGYD A KEDVESSÉGET! Ne kockáztasd, hogy megerőszakoljanak vagy megöljenek!
(Ted Bundy, a sorozatgyilkos, jóképű férfi volt és művelt. Mindig a nők szimpátiájára alapozott, és így rabolta el őket. Bottal járt és bicegett; gépjárművébe történő beszálláshoz segítséget kért...)


9. NE NYISS AJTÓT, ha gyereksírást hallasz!                                                                                                                          Emlékszel a síró kisbaba történetére? Egy nő meghallotta, hogy sír egy kisbaba az ajtaja előtt. Ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtót, hívta a Rendőrséget, mivel az eset nagyon furcsának tűnt számára. A Rendőrség válasza nem is váratott sokat magára: "A legfontosabb, hogy semmi esetre se nyissa ki az ajtót!" Utána úgy tűnt neki, hogy a baba az ablak alá mászott. Félt, hogy a baba kimászik az utcára, és elüti egy autó. A rendőr ismételten azt mondta neki, hogy NE NYISSON AJTÓT. Azt is mondta, lehetséges, hogy egy sorozatgyilkos próbál meg így a lakásba behatolni azzal, hogy egy felvett gyereksírást játszik le, így hatva a nők érzelmeire. Megerősítette, hogy már több nő is tett bejelentést síró gyerekről, amikor egyedül voltak éjszaka otthon!
 Ezt az üzenetet komolyan kell vennünk, mivel a gyereksírós történetet a legutóbbi, amerikai "Top körözöttek" televíziós programban is leadták, melyben egy louisiana-i sorozatgyilkosról beszéltek.


 +1 tanács: sose azt kiáltsd, hogy "Segítség!", hanem azt, hogy "TŰZ VAN!" 
 Az emberek kimennek, ha tűz van, de ritkán, ha segíteni kell. És ez a támadót is megzavarhatja, mivel azt hiheti, hogy bolonddal van dolga, és ott hagyhat a helyszínen.